Πλατφόρμα Τηλεκπαίδευσης 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Η πλατφόρμα eClass 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας αποτελεί ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων. Ακολουθεί τη φιλοσοφία του λογισμικού ανοικτού κώδικα και υποστηρίζει την υπηρεσία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης χωρίς περιορισμούς και δεσμεύσεις. Η πρόσβαση στην υπηρεσία γίνεται με τη χρήση ενός απλού φυλλομετρητή (web browser) χωρίς την απαίτηση εξειδικευμένων τεχνικών γνώσεων. Η εγκατάσταση έγινε λόγω δυσκολιών στην πρόσβαση που παρουσιάζουν οι πλατφόρμες του Υ.ΠΑΙ.Θ. Η εν λόγω πλατφόρμα έχει ακριβώς την ίδια λειτουργιότητα με την πλατφόρμα η-τάξη του Υ.ΠΑΙ.Θ αφού πρόκειται για το ίδιο ανοιχτό λογισμικό.

 Η πρόσβαση έχει επιτραπεί μόνο σε μαθητές και διδάσκοντες του 3ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας με εσωτερική εγγραφή. Η πλατφόρμα υποστηρίζει και σύγχρονη εκπαίδευση με links στα δωμάτια σύγχρονης εκπαίδευσης των διδασκόντων. Οι μαθητές που δεν διαθέτουν υπολογιστή, μπορούν να εγκαταστήσουν στο κινητό τους μια απο τις δυο εφαρμογές και να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλατφόρμα μας.

 

Ο Διευθυντής

Μητσιώνης Βασίλειος

Ανακοινώσεις

 • - Τετάρτη, 13 Μαΐου 2020 -

  Αγαπητοί μου μαθητές/μαθήτριες

  Η νέα πραγματικότητα που ζούμε όλοι μας φυσικά έχει αντίκτυπο και στην σχολική μας ζωή. Όπως οι περισσότεροι θα γνωρίζετε τα τμήματα στα οποία καθημερινά κάνατε μάθημα διασπώνται στα δυο με ίσο περίπου αριθμό μαθητών. Δηλαδή κάθε τμήμα χωρίζεται στη μέση. Οι μισοί λοιπόν μαθητές απο κάθε τμήμα θα έρχονται διαφορετικές ημέρες απο τους άλλους μισούς ώστε να ελαχιστοποιηθεί η διασπορά του κωροναϊου. Στην πλατφόρμα eclass και στο χαρτοφυλάκιο σας έχει δημιουργηθεί ένα νέο μάθημα με τίτλο "Υποτμήματα του ΧΧ τμήματος απο 18/5/2020 έως 12/6/2020).Ελέγξτε το. Παρακαλώ όλοι σας, να δείτε σε ποιο υπο-τμήμα ανήκετε καθώς επίσης και ποιές ημερομηνίες θα προσέρχεστε στο σχολείο. Θα πρέπει να επισημάνω οτι κάθε υποτμήμα θα προσέλθει στο σχολείο 10 φορές, μέχρι 12/6/2020 που είναι και η λήξη του διδακτικού έτους.

  Εναλλακτικά ο γονέας/κηδεμόνας μπορεί να κάνει κλικ στην παρακάτω εικόνα κάνοντας χρήση τους κωδικούς που έχουν σταλεί στο email του

   

  Ο Δ/ντης

 • - Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2020 -

  1. Ψηφιακό Σχολείο (dschool) https://dschool.edu.gr/

  2. Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (ebooks) http://ebooks.edu.gr/

  3. Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο) http://photodentro.edu.gr/

  4. Ψηφιακά διδακτικά σενάρια (ΑΙΣΩΠΟΣ) http://aesop.iep.edu.gr/

  5. Ψηφιακά ζωντανά μαθήματα http://lessons.sch.gr/